ВДОСКОНАЛЕНИЙ АЛГОРИТМ ПРОТОКОЛУ СТАНУ КАНАЛУ ЗВ'ЯЗКУ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МАРШРУТИЗАЦІЇ В ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНІЙ СИСТЕМИ (МЕРЕЖІ) ВІЙСЬКОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Автор(и)

  • Юрій Хажанець Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, Ukraine
  • Ілона Коренівська Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, Ukraine
  • Максим Кас’яненко Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.33099/2786-7714-2022-1-2(3)-65-69

Ключові слова:

протокол стану каналів зв'язку, інформаційно-телекомунікаційна система (мережа), алгоритм маршрутизації

Анотація

У статті проведено аналіз наявних алгоритмів роботи протоколів станів каналів зв'язку, що необхідні для забезпечення маршрутизації в інформаційно-телекомунікаційній системі (мережі) оскільки вони були орієнтовані для цивільного користування виникла необхідність створення протоколу стану каналів зв'язку саме для військових інформаційно-телекомунікаційних систем (мереж). Адже як вказують проведені дослідження процесів в різних системах передачі даних, заснованих на мультисервісних мережах, фізичне виведення з ладу каналів зв'язку призводить до зменшення загальної пропускної здатності, але не тільки за рахунок втрати каналів зв'язку. Зміна структури мережі тягне за собою зростання обсягів службової інформації, спрямованої на забезпечення функціонування системи передачі даних, а отже до зменшення частки обчислювального ресурсу елементів мережі, спрямованого на виконання основної функції - передачі даних.

Посилання

ВСТ 01.112.001-2006. Військовий зв'язок. Терміни та визначення. –К., 2006. – 26 с.

Технологія АТМ – асинхронний режим переносу інформації [Електронний ресурс] / Режим доступа: https://learn.ztu.edu.ua.

Зв'язок та інформаційні ситеми : доктрина / Центральне управління зв'язку та інформаційних систем Генерального Штабу Збройних Сил України. Київ, 2020. 74 с.

Наказ Генерального штабу Збройних Сил України №80 від 26.08.2020 року “Про затвердження та введення в дію методик розрахунку потреб та основних показників для забезпечення стійкого функціонування інформаційно-телекомунікаційних систем і мереж Міністерства оборони України та Збройних Сил України”.

Алгоритм Дейкстри [Електронний ресурс] / Режим доступа: https://disted.edu.vn.ua.

Розвязок задачі про найкоротший шлях використовуючи алгоритм Беллмана-Форда. [Електронний ресурс] / Режим доступа: https://www.mathros.net.ua/rozvjazok-zadachi-pro-najkorotshyj-shljah-vukorustovujuchu-algorytmbellmana-forda.html.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-12-30

Як цитувати

Хажанець, Ю., Коренівська , І., & Кас’яненко , М. (2022). ВДОСКОНАЛЕНИЙ АЛГОРИТМ ПРОТОКОЛУ СТАНУ КАНАЛУ ЗВ’ЯЗКУ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МАРШРУТИЗАЦІЇ В ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНІЙ СИСТЕМИ (МЕРЕЖІ) ВІЙСЬКОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ. Повітряна міць України, 1(2(3), 65–69. https://doi.org/10.33099/2786-7714-2022-1-2(3)-65-69

Номер

Розділ

Інноваційні процеси у галузях авіації, автомобілебудування, РЕО, РЕТ, засобів зв’язку та АСУ, а також ІТ