ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ВЕРТОЛЬОТОБУДУВАННЯ У СВІТІ ТА ЙОГО ПЕРСПЕКТИВИ В УКРАЇНІ

Автор(и)

  • Ігор Євгенович Сафонов Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, Київ, Україна, Ukraine
  • Сергій Михайлович Коротін Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, Київ, Україна, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.33099/2786-7714-2021-1-1-102-107

Ключові слова:

авіаційна техніка, вертольотобудування, військово-технічне співробітництво, військово-транспортні вертольоти, науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи

Анотація

У цей час середній вік військово-транспортних вертольотів, які Збройні Сили України отримали в спадок від СРСР, перевищує 30 років. До наших днів “успадковані” обсяги запасних частин дозволяють успішно і відносно дешево продовжувати експлуатацію авіаційного парку, але така експлуатація обумовлена високими технічними ризиками і вартістю обслуговування вертольотів. У статті розглянуто можливі варіанти забезпечення Збройних Сил України потрібними зразками авіаційної техніки та особливості за кожним із них.

Актуальність теми обумовлена необхідністю пошуку шляхів для підтримання справності військово-транспортних вертольотів України та впровадження на законодавчому рівні нових Програм, які сприятимуть розвитку вертольотобудівної галузі України.

Мета статті – проведення порівняльного аналізу розвитку вертольотобудування у світі з можливостями оборонно-промислового комплексу України. Визначення можливих шляхів підтримання справності існуючого вертолітного парку та поступової заміни морально застарілих зразків авіаційної техніки з урахуванням реального стану держави.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-30

Як цитувати

Сафонов, І. Є., & Коротін, С. М. (2021). ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ВЕРТОЛЬОТОБУДУВАННЯ У СВІТІ ТА ЙОГО ПЕРСПЕКТИВИ В УКРАЇНІ. Повітряна міць України, 1(1), 102–107. https://doi.org/10.33099/2786-7714-2021-1-1-102-107

Номер

Розділ

Інноваційні процеси у галузях авіації, автомобілебудування, РЕО, РЕТ, засобів зв’язку та АСУ, а також ІТ