ФАКТОРИ ВПЛИВУ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМИ ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗВ’ЯЗКУ, РАДІОТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ПОВІТРЯНОГО КОМАНДУВАННЯ В ОПЕРАЦІЇ ОПЕРАТИВНОГО УГРУПОВАННЯ ВІЙСЬК (СИЛ) - Медведєв, Володимир; Дроник, Андрій; Юфа , Євген; Кондрацов, Дмитро (Повітряна міць України, 2023)
У статті визначено фактори, які найбільш суттєво впливають на ефективність функціонування системи технічного забезпечення (ТхЗ) зв’язку, радіотехнічного забезпечення (РТЗ) та автоматизації управління (АУ) повітряного командування (ПвК) в операції оперативного угрупування військ (сил) (ОУВ). Основними з них є можливості противника щодо зниження ефективності системи технічного забезпечення зв’язку, радіотехнічного забезпечення та автоматизації управління, топологія системи ТхЗ зв’язку, РТЗ та АУ, наявність, технічний стан, надійність техніки зв’язку, РТЗ та АУ, сил і засобів резерву, наявність сил та засобів для відновлення озброєння та військової техніки (ОВТ) різних ступенів пошкодження та наявність часу на організацію системи ТхЗ зв’язку, РТЗ та АУ. Обґрунтовано необхідність удосконалення методики оцінювання ефективності функціонування системи ТхЗ зв’язку, РТЗ та АУ. Визначено напрямки та цілі подальших досліджень.