АНАЛІЗ РОБОТИ ОРГАНІВ ВІЙСЬКОВГО УПРАВЛІННЯ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНИМИ ЗАСОБАМИ ВІЙСЬК ПРОТЯГОМ 2020 – 2022 РОКІВ В ЗОНІ ПРОВЕДЕННЯ ОПЕРАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ СИЛ - Смиченко, Євген; Поліщук, Василь; Миронюк, Микола; Коломієць, Юрій; Базіло, Сергій (Повітряна міць України, 2023)
У статті проведено аналіз організації перевезень військ та матеріальних засобів під час здійснення військових перевезень за період з 2020 року по 2022 рік, а також аналіз ефективності функціонування системи перевезень військ та матеріальних засобів у зазначений період. Визначено організаційну структуру, сили та засоби системи, функціональні повноваження та основну цільову функцію щодо організації перевезення військ та матеріальних засобів до споживача. Аналіз системи показав її слабкі і сильні сторони, що надає змогу здійснювати корегування її основної функції у бік покращення. Досвід російсько-української війни показує, що окремі питання, щодо функціонування системи, її ефективності потребують глибокого дослідження та в подальшому удосконалення.