ПРАКТИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ЖИВУЧОСТІ СИСТЕМИ ЗЕНІТНОГО РАКЕТНОГО ПРИКРИТТЯ В ОПЕРАЦІЯХ ОБ’ЄДНАНИХ СИЛ - Глоба, Олександр; Левченко, Михайло (Повітряна міць України, 2022)
З урахуванням відомих принципів і способів забезпечення живучості, за допомогою запропонованого математичного апарату були проведені розрахунки живучості для системи зенітного ракетного прикриття при різних варіантах нанесення ударів повітряним противником. Аналіз проведених розрахунків вказує на те, що для досягнення системою зенітного ракетного прикриття найбільшої живучості в ході виконання завдань є доцільним створювати групи змішаного складу, які мають у своєму складі підрозділи із зенітними ракетними комплексами різних систем. При цьому, кількісно-якісне співвідношення таких підрозділів залежить від способу нанесення ураження противником і видом засобів, що застосовуються. В статті надаються практичні рекомендації щодо підвищення живучості системи зенітного ракетного прикриття під час її функціонування в операціях об’єднаних сил.