МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ЗАХИСТУ ОСОБОВОГО СКЛАДУ ВІД ДІЇ ОТРУЙНИХ РЕЧОВИН РІЗНОГО ПОХОДЖЕННЯ ЗА РАХУНОК НАГНІТАННЯ ПОВІТРЯ І РУХУ ПОВІТРЯНОГО ПОТОКУ В ЛОКАЛЬНОМУ ОБ’ЄМІ - Мирошник, Олег; Зобенко, Наталія; Авраменко, Олександр; Поліщук, Василь (Повітряна міць України, 2022)
У даній статті розроблено математичну модель захисту особового складу від дії отруйних речовин різного походження за рахунок нагнітання повітря і руху повітряного потоку в локальному об’ємі, яка є системою рівнянь, де перша залежність описує потенціал простого шару повітряного потоку, утвореного в процесі нагнітання повітря в локальний об’єм, друга – показує, що продуктивність фільтровентиляційної установки має дорівнювати величині потенціалу або перевищувати її, третя – описує кількість особового складу, яких можна розмістити в тимчасовому опорному пункті.