РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОЦІНЮВАННЯ РОЗВІДУВАЛЬНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ - Салій, Ірина Юріївна; Коцюруба, Андрій Васильович (Повітряна міць України, 2021)
Авторами проведено аналіз застосування розвідувальних безпілотних літальних апаратів наприкінці ХХ та початку ХХІ сторіччя, які потенційно впливають на рівень бойових втрат та можуть змінити систему поглядів на тактику ведення бойових дій в сучасних збройних конфліктах. На підставі проведеного аналізу визначена мета – розглянути тенденції розвитку розвідувальної безпілотної авіації ближньої дії імовірного противника та розробити рекомендації щодо оцінювання розвідувальних можливостей безпілотних літальних апаратів використання яких дозволить у подальшому враховувати напрямки вдосконалення системи боротьби з такими безпілотними літальними апаратами. У результаті дослідження встановлені можливості угруповань малорозмірних розвідувальних безпілотних літальних апаратів ймовірного противника щодо виявлення цілей загальновійськових формувань. Авторами статті запропонований підхід в оцінці розвідувальних можливостей малорозмірних безпілотних літальних апаратів. Зроблено висновок, що визначення розвідувальних можливостей малорозмірних розвідувальних безпілотних літальних апаратів дозволяє врахувати їх роль і місце в системі інформаційного забезпечення противника.