ДОСВІД ІНЖЕНЕРНО-АВІАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАСТОСУВАННЯ АВІАЦІЇ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ В УМОВАХ СУЧАСНОЇ ВІЙНИ - Коцюруба , Андрій; Радько, Олег; Коровін, Іван; Сафонов, Ігор (Повітряна міць України, 2022)
У статті проведено критичний аналіз досвіду інженерно-авіаційного забезпечення застосування авіації Збройних Сил України в сучасних умовах ведення бойових дій під час російсько-української війни. Проведений аналіз дозволив виявити питання, негайне вирішення яких потребує додаткових зусиль від керівного складу авіаційних частин, керівництва Повітряних Сил, Сухопутних військ та Збройних Сил України, зокрема забезпечення високої готовності частин та підрозділів авіації, сил і засобів інженерно-авіаційної служби тощо до виведення з-під удару в процесі виконання бойових завдань. Надані рекомендації щодо організації практичного виконання заходів з відновлення і підтримання справності повітряних суден і озброєння на оперативних аеродромах.