АНАЛІЗ СИСТЕМИ ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ ПРОВІДНИХ КРАЇН-ЧЛЕНІВ НАТО ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЇЇ РОЗВИТКУ - Мильников, Геннадій; Попов, Сергій; Юфа, Євген; Карпін, Микола (Повітряна міць України, 2022)
У статті проведений аналіз досвіду застосування військ (сил) війнах і збройних конфліктах кінця ХХ початку ХХІ століть. Найважливішу роль у вирішенні завдань всебічного забезпечення військ (сил) відіграє технічне забезпечення – один з основних видів матеріально-технічного забезпечення військ (сил). На думку провідних західних військових експертів, стратегія і тактика, є основою планування і ведення операцій та бойових дій, а відповідні складові системи технічного забезпечення, забезпечують їх проведення, тобто масштаби і терміни реалізації розроблених оперативних планів, залежать від здатності системи технічного забезпечення своєчасно забезпечити потреби військ (сил) у справних зразках озброєння та військової техніки, необхідних запасах військово-технічного майна та інших матеріально-технічних засобах. В арміях провідних країн-членів НАТО питанням забезпечення військ (сил) матеріальними засобами, насамперед, озброєнням та військовою технікою, традиційно приділяється велика увага.