МОЖЛИВІ ФОРМИ ДІЙ ПОВІТРЯНИХ СИЛ - Горбенко, Володимир; Коршець, Олена (Повітряна міць України, 2022)
В статті розглянуті існуючі підходи щодо визначення форм дій повітряних сил в сучасних умовах. На підставі проведеного аналізу, запропоновано методологічний підхід до визначення форм дій Повітряних Сил Збройних Сил України в системі застосування сил оборони. Запропонований підхід дозволяє визначити форму дій військових формувань Повітряних Сил з врахуванням рівня та обсягу завдань, спроможностей щодо їх виконання, умов обстановки, форм і характеру дій противника. Запропонований методологічний підхід може бути використаний для створення системи форм дій Повітряних Сил, як складової системи застосування сил оборони (системи вищого рівня).