ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ БОЙОВИХ СПРОМОЖНОСТЕЙ ВІЙСЬКОВИХ ЧАСТИН ЗА РАХУНОК ОПТИМІЗАЦІЇ ЗАСТОСУВАННЯ УДАРНИХ БПЛА - Чирак, Микола (Повітряна міць України, 2024)
У статті проведений аналіз вогневого ураження противника, підрозділами ударних дронів Сил оборони України у період з 24.02.2022 по 24.02.2024 року з метою стримування наступу противника та недопущення просування в глибину території України. Визначено, що головним вогневим засобом ураження противника зі складу механізованих, мотопіхотних, піхотних, взводів та підрозділів Сил територіальної оборони – це ручні та станкові протитанкові гранатомети, протитанкові ракетні комплекси, ударні безпілотні авіаційні комплекси. Зроблено висновки, що у подальшому слід максимально оптимізувати, у тому числі і економічно вигідне швидке вогневе ураження противника, з максимальною ефективністю бойового застосування вогневих засобі, що є у складі тактичних підрозділів на передньому краї оборони військ Збройних Сил України з використанням максимальної кількості високоточної зброї, у тому числі з оптимізацією використання високоточної зброї виробництва СРСР.