ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕТОД ВИЯВЛЕННЯ ТА ІДЕНТИФІКУВАННЯ НАЗЕМНИХ МІН БЕЗПІЛОТНИМИ ЛІТАЛЬНИМИ АПАРАТАМИ - Бас, Олег; Землянський, Олег; Мирошник, Олег; Авраменко, Олександр (Повітряна міць України, 2024)
Метою статті є представлення експериментального методу, який дозволяє виявляти та розпізнавати міни, що знаходяться на землі, за допомогою безпілотних літальних апаратів (БпЛА), які мають на борту спеціалізовані металошукачі. Пропонується використати вказаний спосіб, для підвищення ефективності сканування місцевості на наявність металевих об’єктів, які можуть бути наземними мінами, а також накопичувати отримані результати для створення масивів даних, про певний тип мін та їх ідентифікації. Описаний алгоритм використовується для обробки та аналізу даних отриманих від спеціалізованих металошукачів, щоб відрізняти міни від інших металевих предметів та визначати їх тип та місце розташування. Запропонований метод є перспективним для розв’язання проблеми гуманітарного розмінування, оскільки він повинен підвищити його ефективність під час застосування безпілотних систем пошуку наземних мін, а також дозволить підвищити рівень безпеки оператору під час виявлення мін.