ДОСВІД ЗАСТОСУВАННЯ ТАКТИЧНОЇ АВІАЦІЇЇ У РОСІЙСЬКО- УКРАЇНСЬКІЙ ВІЙНІ - Горобець, Олексій (Повітряна міць України, 2023)
Ця стаття відповість на питання, чому повітряним силам росії, тактична авіація якої на початок російсько-української війни мала семикратну кількісну перевагу та значну якісну перевагу над тактичною авіацією Повітряних Сил Збройних Сил України, не вдалося досягти панування в повітрі. При цьому нашій авіації вдалося не лише зберегти бойовий потенціал, а також, у взаємодії з іншими засобами протиповітряної оборони, зірвати повітряну наступальну операцію противника, досягти паритету та зберегти контроль за повітряним простором над більшою частиною території України. В статті також обґрунтовано необхідність передачі Україні західних винищувачів.