МІНІСТЕРСТВО З ПИТАНЬ СТРАТЕГІЧНИХ ГАЛУЗЕЙ ПРОМИСЛОВОСТІ (МІНСТРАТЕГПРОМ), ЙОГО СТРАТЕГІЯ РЕФОРМУВАННЯ УКРАЇНСЬКОГО ОПК ТА, ЗОКРЕМА, - АВІАБУДУВАННЯ ДЛЯ ЗАДОВОЛЕННЯ ПОТРЕБ БЕЗПЕКИ ТА ОБОРОНИ ДЕРЖАВИ - Деменєв, Олександр Миколайович; Луцик, Юлія Олександрівна; Панасенко, Людмила Іванівна; Пархоменко, Павло Петрович; Сазонов, Семен Михайлович (Повітряна міць України, 2021)
Розглянуті результати напрацювань новоствореного у липні 2020 року Центрального органу виконавчої влади, який призначений для формування та забезпечення реалізації державної військово-промислової політики – Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості (Мінстратегпром), позиція та плани керівництва міністерства, проблемні питання реформування оборонної промисловості та пошуку взаєморозуміння із керівництвами промислових підприємств. Висвітлені очікувані перспективи для розвитку військово-технічного співробітництва (ВТС) з іноземними країнами, найважливіші проекти оборонно-промислового будівництва у тому числі і в авіабудуванні України. Надана оцінка виконання державного оборонного замовлення у 2020 році та очікувані перспективи ДОЗ на наступний 2021 рік. Наведений огляд динаміки змін у авіабудуванні в Україні за роки незалежності, стан вітчизняного авіабудування на 2021 рік, заходи із відродження авіапромисловості, які обговорюються у професійному середовищі авіабудівників.