ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ БОРОТЬБИ ЗА ПЕРЕВАГУ В ПОВІТРІ З ЛІТАЛЬНИМИ АПАРАТАМИ ПОКОЛІННЯ 4++ ТА 5 - Горбенко, Володимир Михайлович; Коршець, Олена Антонівна (Повітряна міць України, 2021)
Невпинний розвиток технологій в галузі бойової авіації, який диктують провідні країни світу формує нові проблеми в царині боротьби за перевагу в повітрі. Домінування винищувачів поколінь 4++ та 5 вимагають пошуку нових способів ведення повітряного бою, що особливо актуально для країн, повітряні сили яких, ще тривалий час будуть змушені використовувати літаки попередніх поколінь. Одним з можливих шляхів вирішення даної проблеми є розроблення та ефективне застосування БПЛА, спроможних вести повітряний бій з пілотованими сучасними та перспективними винищувачами.