МЕТОДИ ПРОТИДІЇ СУЧАСНИМ РАДІОЛОКАЦІЙНИМ ГОЛОВКАМ САМОНАВЕДЕННЯ КЕРОВАНИХ АВІАЦІЙНИХ ЗАСОБІВ УРАЖЕННЯ КЛАСУ “ПОВІТРЯ-ПОВІТРЯˮ ПРОТИВНИКА - Дяченко, Віталій; Коротін, Сергій (Повітряна міць України, 2024)
Застосування сучасних керованих авіаційних засобів ураження (КАЗУ) авіацією повітряно- космічних сил російської федерації створює низку проблем ефективному застосуванню авіації Повітряних Сил Збройних Сил (ЗС) України під час відбиття агресії російських загарбників. В даній статті проведено аналіз методів радіоелектронної протидії радіолокаційним головкам самонаведення (РГС) з моноімпульсними системами пеленгації КАЗУ противника класу “повітря-повітряˮ. Здійснено порівняння відомих методів протидії радіолокаційним головкам самонаведення з моноімпульсною системою пеленгації цілей. Встановлено, що РГС КАЗУ противника мають високу завадозахищеність, що ускладнює авіації ПС ЗС України ефективно їх знищувати. Визначено, що найбільшу ефективність сьогодні мають методи постановки радіозавад, що просторово рознесені, а також використання буксируваних хибних цілей.